Een recept

WhatsApp Image 2021-07-23 at 14.11.52 (3)

Testrecept 2

  • *Bereiding aubergine**
  • 4 st aubergine
  • 8 el olijfolie
  • 4 tl komijnzaad
  • **Bereiding kikkererwten en tomatensaus**
  • 12 st sjalotjes in halve ringen
  • 8 tn knoflook fijngehakt
  • 8 st tomaten in stukjes gesneden
  • 800 gr kikkererwten uit blik afgespoeld
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el milde paprikapuree
  • 4 tl harissa of meer naar smaak
  • 8 el granaatappel melasse
  • 160 ml water
  • 8 tl citroensap
  • **Aubergineschotel afmaken**
  • 16 el bladpeterselie grof gesneden
  • 4 el verse munt grof gesneden
  1. **Bereiding aubergine**
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil met een dunschiller optioneel stroken van de aubergine zodat je een langwerpig streeppatroon krijgt (alleen voor het visuele effect, heeft verder geen toegevoegde waarde). Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd deze stukken nog twee- of driemaal in de lengte doormidden zodat je een aantal dunne stukken aubergine overhoudt. Halveer deze stukken tot slot zodat je kleinere stukjes krijgt. Strooi de komijnzaad over de stukjes aubergine en voeg de olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar en spreid de aubergine uit over een bakplaat. Zet de aubergine twintig minuten in de voorverwarmde oven (en draai deze na tien minuten om). Check de aubergine eventueel na een kwartiertje zodat deze niet verbrandt. Zijn de stukjes na twintig minuten nog niet helemaal goudbruin? Laat ze dan nog iets langer in de oven staan.
  3. **Bereiding kikkererwten en tomatensaus**
  4. Maak ondertussen de saus. Spoel daarvoor de kikkererwten af onder de kraan en houd deze apart. Snijd de sjalotjes in dunne halve ringen en hak de teentjes knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes (of gebruik ongeveer 80 gram p.p. tomatenblokjes uit blik). Verhit een laagje olijfolie in een pan op matig vuur. Bak de sjalotjes en de knoflook onder voortdurend roeren gedurende drie minuten. Voeg de tomaten en kikkererwten toe, zet het vuur hoog en bak deze ingredi├źnten zes minuten onder voortdurend roeren. Voeg de tomatenpuree, milde paprikapuree, harissa, granaatappel melasse en het water toe toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en laat de tomatensaus met kikkererwten zachtjes pruttelen totdat de aubergine gaar is die in de oven zit (vanaf dit punt waarschijnlijk nog +- tien minuten). Wordt de saus een beetje droog? Voeg dan nog wat water toe. Breng de saus tot slot op smaak met peper en wat zout.
  5. **Aubergineschotel afmaken**
  6. Voeg de aubergine stukjes aubergine toe aan de tomatensaus met kikkererwten en roer alles voorzichtig door elkaar. Laat de aubergineschotel nog twee minuten zachtjes pruttelen alvorens er wat verse citroensap overheen te doen. Strooi tot slot een royale hoeveelheid fijngehakte bladpeterselie en een beetje fijngesneden munt over de aubergineschotel en serveer deze warm of op kamertemperatuur.
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *