Heerlijk dialoog voeren met enthousiaste leerkrachten

IMG_1326

Op een zonnige dinsdag in Oost-Brabant werd vandaag intensief dialoog gevoerd door 25 leerkrachten van de Josefschool uit Overloon. Doel was om de belangrijkste hedendaagse uitdagingen naar eenduidige opgaven te transformeren. Alles in het licht van een gewenst IKC.

Geen eenvoudige klus. Toch slaagt het team met vlag en wimpel. Met energie en passie worden alle fases van het uitgebreide programma doorlopen. Werken in groepen, plenair terugkoppelen en verrijken en door naar de volgende opdracht. En dit meerdere malen. Zowel binnen (in de geweldig vlaamsche schuur)  als buiten, wordt goed met elkaar gesproken en worden afwegingen gemaakt, standpunten verdedigd en keuzes gemaakt. Alles met respect voor elkaar en met voldoende tijd en ruimte om op tafel te brengen wat nodig is.

Maanden geleden al begon deze groep aan dit uitdagende traject. Door middel van veelvuldig dialoog voeren (intern en extern) is informatie opgehaald. Want de ontwikkeling van een kind gaat meer partijen aan dan alleen ouders en leerkrachten. Vandaag kwam alle informatie samen en werd op basis van deze rijke info koers gekozen. In dialoog zoals het hoort met alle leerkrachten. En het resultaat mag er zijn. Topprestatie van een top-team! Goed bezig!

Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik accepteer de Privacy Policy